נגה גרינברג היא צלמת. בהיותה אם לחמישה ילדים, הבית על מטלותיו השונות והאירועים המגוונים המתרחשים בו, מהווה מושא מתמיד להשראה. במפגש עמה היא תדבר על חייה הפרטיים וכיצד אלו הופכים למעשה יצירה: כיצד משחק פשוט בסלון, רגעי בטלה או בלגן טומנים בחובם רגעי חסד, ועל הקסם החבוי בשגרת היומיום. אותם רגעים הופכים לעבודות צילום עדינות, המשקפות את המציאות על שלל גווניה. גרינברג תספר גם על תהליכי העבודה הייחודיים שלה: כיצד היא משרה סרטי צילום בתוך מכונת כביסה ומדיח הכלים, ובכך מערבת את הלכלוך של הבית בתוך עבודותיה. כמו כן, בשיחה עמה נשמע על מדיום הצילום והבחירה האישית לעסוק בטכניקת הצילום האנלוגי והאיטי אל מול התהליכים הדיגיטליים והמואצים של ימינו.
נגה גרינברג (נ. 1985) חיה ויוצרת בירושלים. בוגרת המחלקה לצילום, בצלאל (2012).
התערוכה ״כל הימים, כל הימים: משחקיות באמנות ישראלית עכשווית״ חושפת רבדים שונים של הפעולה המשחקית, ושואלת שאלות על תפקיד המשחק והדמיון במציאות החיים המאתגרת. בקומה העליונה של המוזיאון מוצגת עבודות המהדהדות סיפורי ילדים, מיתוסים ואגדות-עם, למשל: אליס בארץ הפלאות, המיתוס אודות האל דומוזי, כיפה אדומה ועבודת הוידיאו ״עוץ לי גוץ לי״ (באדיבות מוזיאון האחים גרים, קאסל, גרמניה).
בכוחן של אגדות, סיפורי-עמים ומיתוסים עתיקים לגעת בסוגיות עמוקות שקשורות בנפש האדם, ובאמצעות אלמנטים פנטסטיים להציע דרך חלופית לתפוס את המציאות ואף לעבור תהליכים טרנספורמטיביים.
רב השיח הנוכחי, בהנחיית דינה יקרסון — אוצרת משנה במוזיאוני רמת גן, אמנית וחוקרת פולקלור ומיתוסים עתיקים, יארח את נדיה עדינה רוז — אמנית ומשוררת המשתתפת בתערוכה, ואת סימונה מצליח חנוך — מחברת הספר ״אגדות המוות ההפיך: הדיכאון ככוח מרפא״. יחד נשוחח על כמה מהעבודות המוצגות בתערוכה, ניגע במיתוסים עתיקים, באגדות-עם סלאביות, כמו גם בקלאסיקות שאיגדו האחים גרים, ונתוודע לתיאוריות פסיכואנליטיות הקושרות בין הסיפורים האלו לבין נפש האדם וכוח היצירה. סימונה מצליח חנוך תקריא קטעים נבחרים מספרה, ונדיה עדינה רוז תקריא משיריה. האירוע מציע חוויה שבה הקהל יוזמן להשתתף ולשתף.
דינה יקרסון (נ' 1983, רוסיה), חיה ויוצרת בתל אביב, אוצרת, אמנית פלסטית ומרצה על אמנות. בוגרת תכנית העמיתים בעלמא, תל אביב (2016); לימודי אוצרות באוניברסיטת ציריך (2014); לימודי אוצרות במרכז לאמנות עכשווית וסמינר הקיבוצים, תל אביב (2011); לימודי אמנות ב"מטאפורה", ברצלונה (2008) ולימודי אמנות במדרשה לאמנות בית ברל (2007).
נדיה עדינה רוז (נ' 1967, רוסיה), חיה ויוצרת בירושלים, אמנית פלסטית, מאיירת ומשוררת. בוגרת לימודי אמנות במוסקבה (1989); בוגרת המחלקה לאמנות, בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים (1994); תואר שני בחינוך לאמנות, המדרשה לאמנות, המכללה האקדמית בית ברל (2012).
סימונה מצליח חנוך (נ' 1967, לטביה), חיה בטבעון, סופרת ועיתונאית. מחברת הספר "אגדות המוות ההפיך", בוגרת לימודי קולנוע בסם שפיגל, ירושלים (1996); לימודי טבע תרפיה, אוניברטיסת חיפה (2011); לימודי קונסטלציה, הרצליה (2015).
* "בבטן הזאב" - ספר שירה מאת נדיה עדינה רוז בהוצאת אפיק, 2021
במפגש הנוכחי עם שירה גלזרמן, אמנית העוסקת במדיום של מגזרות נייר ורישום, נשמע על האופן בו אירועים אקטואליים בארץ ובעולם מוצאים את דרכם אל תהליכי יצירתה. העיר תל אביב, בה היא חיה ויוצרת, עוברת תהליך מואץ של הרס ובינוי. דרך סדרת רישומים המתכתבים עם סיפורים, מעשיות ואגדות, היא בוחנת את התהליכים ההיסטוריים, החברתיים והנפשיים המשתקפים בטרנספורמציה של המרחב שבו היא חיה. ה-7 באוקטובר טען את העיסוק בנוף האורבני בפחדים קולקטיביים היסטוריים ובכאב אישי: האמנית איבדה את דודתה האהובה מקיבוץ בארי. מאז, היא רושמת את נופי האסון, הממשיים והמטאפוריים כאחד. במפגש עמה, היא תספר כיצד המציאות המורכבת שבה אנו חיים - החל ממשבר האקלים וכלה במשברים האישיים, הלאומיים והפוליטיים - מוצאת את דרכה אל יצירותיה; וכיצד עולמות הפנטזיה והדמיון נשזרים יחד עם אלמנטים ביוגרפיים. יחד, נצלול לעולמות רחוקים שיקרבו אותנו אל עולמנו אנו.
שירה גלזרמן (נ' 1975) חיה ויוצרת בתל אביב. היא בוגרת תואר ראשון באמנות מבצלאל (2004) ותואר שני רב תחומי באמנויות מאוניברסיטת תל אביב (2006).
מירי סגל היא אמנית מדיה חדשה ודוקטור למתמטיקה. כאמנית, היא פיתחה גישה ייחודית המאפשרת לה "לפלוש" לגופם של הצופים בדרכים בלתי צפויות, ולגרום להם להשתתף ביצירות האמנות שלה. במפגש עמה, נתוודע לנושא העובר כחוט השני בעבודותיה והוא הגוף האנושי, וכיצד הטכנולוגיה מאפשרת לנו לחוות את הגוף שלנו אחרת. סגל יצרה עשרות עבודות המשחקות בדרכים שונות עם הגוף והופכות את הצופים הפאסיביים למשתתפים פעילים. תוך הסתמכות על הרקע המדעי שלה, סגל ממציאה ויוצרת מנגנונים שונים – פיזיים ודיגיטליים -- הפועלים באופן ממשי ומטאפורי, ומשקפים מצבים נפשיים ופוליטיים. במפגש עמה, נשמע על תהליכי העבודה הייחודיים שלה וכיצד היא גורמת לאמנות לחדור מתחת לעור הצופה. נדבר על החוויה האישית והקולקטיבית של החיים בתוך גוף, ונשאל שאלות על האופן שבה הקדמה הטכנולוגית משפיעה על היחסים שבין האדם לגופו.
מירי סגל, חיה ויוצרת בתל אביב, בוגרת לימודי אמנות, המכון לאמנות של סן פרנסיסקו, קליפורניה; דוקטור למתמטיקה, האוניברסיטה העברית, ירושלים; מרצה בכירה לאמנות, בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים והמדרשה לאמנות, המכללה האקדמית בית ברל.
נלי הורוביץ היא אמנית רב תחומית, אשר עובדת במדיומים רבים, כגון: פיסול, ציור, וידיאו, מיצב ומיצג. הורוביץ מרבה לשלב בין פעולות עמלניות ומלאכות יד כדוגמת תפירה, שזירה ואריגה, לבין טכנולוגיות חדשניות. במפגש עמה, היא תספר על חייה האישיים וכיצד תחומי העשייה המגוונים בהם היא עוסקת באים לידי ביטוי ביצירותיה. כאם חד הורית, אשר תלאות החיים והרס הסטודיו שהיה לה גרמו לה ליצור אמנות מהחומרים הזמינים ביותר, היא מצאה עצמה מתעסקת במוטיב האוכל. הורוביץ תספר על הפרויקט רחב המימדים של תיעוד קופסאות האוכל שהכינה לביתה במשך שנים, ואיך אלו הפכו למיצב המאזכר מכונות מזל מקזינו בלאס וגאס – עיר שבה בלתה רבות בבגרותה; כיצד דרך המוטיב החוזר של האוכל, היא יכולה לעסוק בשאלות של צורה וצבע, כמו גם של זכרונות ויחסים בין אם לבת. במפגש, היא תדבר על אירועי חייה אשר הובילו אותה ליצור אמנות מחומרים יומיומיים, וכיצד נסיבות מאתגרות עשויות להוות כר פורה ליצירה.
נלי הורוביץ (נ' 1976, ישראל), חיה ויוצרת ברמת השרון, אמנית רב-תחומית. בוגרת המחלקה לעיצוב טקסטיל ועיצוב אמנויות הבמה, מכללת שנקר, רמת גן (2001); סדנת במת מיצג בהנחיית תמר רבן (2003); המדרשה לאמנות, המכללה האקדמית בית ברל (2008).
דימוי: ורד אהרונוביץ, מסיבת התה של אליס, 2017, פולימרים ועץ (פרט).
קרדיט צילום: מיכאל לירן.
"נפגשות במוזיאון" היא סדרת מפגשים בהם אנו מכוונים את הזרקור על עשייתן האמנותית-חברתית של נשים אמניות: יוצרות או אוצרות, הפועלות במרחב המוזיאלי או מתייחסות אליו באמצעות סדנאות רב-תחומיות. הפעם, נכיר את האמניות המציגות בתערוכה "כל הימים, כל הימים": משחקיות באמנות ישראלית עכשווית.
29.10.24 - "לתפוס את הרגע החולף" - מפגש עם נגה גרינברג לרכישה
12.11.24 - "השתתקתי" - פאנל בנושא אלימות נגד נשים בהנחיית שרי גולן, בהשתתפות האמניות: נורית ירדן, אירם אגבאריה וחנאן אבו חוסיין לרכישה
21.11.24 - ״בבטן הזאב״ - רב שיח בהנחיית דינה יקרסון, עם נדיה עדינה רוז וסימונה מצליח חנוך לרכישה
26.11.24 - "כשהאדמה רועדת - משברים אישיים וגלובליים" - מפגש עם שירה גלזרמן לרכישה
10.12.24 - "גוף כזירה" - מפגש עם מירי סגל לרכישה
24.12.24 - "בתוך הקופסה: על אוכל, אמהות ואמנות" - מפגש עם נלי הורוביץ לרכישה
מחיר כרטיס: 35 ש"ח או 25 ₪ בלבד לתושבי רמת גן
*כרטיס להרצאה כולל כניסה לתערוכות המוזיאון ללא תשלום נוסף
* "נפגשות במוזיאון" הינו שיתוף פעולה בין המוזיאון למחלקה לקידום מעמד האישה בעיריית רמת גן.