ראשי מידע למבקר English
מוזיאוני רמת גן לוח אירועים וכרטיסים
אירועים במוזיאון - פנורמה ישראלית

מחול ישראלי כאמנות פוליטית

מחול ישראלי כאמנות פוליטית:  

מבט היסטורי על ייצוג הגוף במחול הישראלי

הרצאה בשילוב קטעי צפייה מיצירות מחול נבחרות - ד"ר עינב רוזנבליט

ההרצאה תבחן את אמנות המחול הישראלית כראי לאמירה חברתית ופוליטית. 

אמנות הגוף של ימי ה'ישוב' ו'המדינה שבדרך' היתה אמנות מגויסת שעיצבה דימוי גוף חסון בשרות הנרטיב הקולקטיבי הלאומי. בימי ראשית המדינה שימש המחול כאמצעי להטמעת ערכי האידיאולוגיה הציונית ולאיחוד סביב מטרה משותפת. האמנות העכשווית הישראלית כבר אינה נושאת בגאון את דגל הלאום, אלא ממקדת מבט בזהותו של הגוף הפרטי באופן ביקורתי. 

בהרצאה תראה ד״ר עינב רוזנבליט שהגוף באמנות המחול החדש מציג זהות אחרת מהזהות הקרבית המגוייסת שאפיינה את ימי קום המדינה, והושרשה מאז בגנטיקה הלאומית. נתמקד בגוף התוהה על המציאות הפוליטית כאן, ונחשוף את הפוטנציאל של אמנות המחול לבקר, לערער ולחולל שינוי בתפיסה. 

ד"ר עינב רוזנבליט היא חוקרת ומרצה למחול. עבודת הדוקטורט שלה "הפנים המקוריים של הגוף" אושרה באוניברסיטת תל-אביב ב-2013, וספריה גוף אנושי מדי (2014) ורוח רעבה (2018)  ראו אור בהוצאת רסלינג. עינב היא גם חוקרת בודהיזם ומנחת מיינדפולנס ומדיטציה במוסדות אקדמיים ופרטיים.  





מבט היסטורי על ייצוג הגוף במחול הישראלי, ד"ר עינב רוזנבליט

פנורמה ישראלית - סדרת הרצאות רב תחומיות בנושא תרבות ואמנות ישראלית

בואו לפגוש נקודת מבט אחרת על האמנות והתרבות הישראלית! סדרת ההרצאות "פנורמה ישראלית" מציגה מניפת מרצות ומרצים אשר חושפת את התרבות הישראלית בפרספקטיבה רחבה ועדכנית.

מתוך התחייבות עמוקה לתרבות הישראלית הסדרה של "פנורמה ישראלית" פועלת לקידום שיח סביב נושאים מרכזיים הקשורים לחיבורים חברתיים ואמנותיים כיום. אחת ממטרות המוזיאון בימים אלו היא ליצור פלטפורמה המאפשרת חיבור בין אמנות רב-תחומית לבין הקהילה ולמעורבות חברתית. סדרת ההרצאות "פנורמה ישראלית" מעמיקה את היכרותנו עם הפעילות המגוונת והרב תרבותית בארץ, במטרה לתת קול עכשווי ולהביא לתחושת היכרות עם מגוון זהויות ותרבויות בישראל.

זוהי סדרת הרצאות ייחודית של אמנים, אוצרים, חוקרים, יוצרים ואנשי אקדמיה, העוסקים בתחומים שונים כגון צילום, קולנוע, מחול, אמנות פלסטית ועיצוב, המתמקדים בשאלות מגוונות ועכשוויות לגבי המשמעות של הפעולה היצירתית בישראל מראשיתה ועד היום.

 

יום שלישי ה- 18.6.24

בשעה 19:00

באודיטוריום המוזיאון

 

מחיר: 30 ש"ח

לרכישת כרטיסים
arrow-right



לוגוטייפ מוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית לוגוטייפ מוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית